Senaste nytt om trafiksituationen

I Januari var Björn Zettervall från Vägverket här och tittade på våra vägar.  I Februari hade vi ett servicemöte, där bl.a. vägfrågan diskuterades.  Kommunalråd Ingvar Damm som var med på det mötet kommer nu att träffa Vägverket i Mars och till det mötet vill vi få in en skrivelse så att våra behov kommer med när de beslutar om prioriteringar i vägfrågor. Frågan är nu:


Hur vill vi ha det längs vägarna här i trakten?


Diskussionerna hitintills har lett fram till olika möjlig lösningar.

Vi kommer att diskutera de olika alternativen och bestämma hur vi ska skriva i skrivelsen.

Vi kommer också att ta upp frågan om vägskyltning eftersom  Vägverket har avslagit ansökan om att skylta mot Smedby.


Hur tycker vi att det ska vara skyltat och ska vi driva frågan framöver?


VÄLKOMNA!

till Värdshuset torsdag den 6:e mars klockan 18.00
Fika serveras.


Hälsningar från:

Intressegruppen för ökad trafiksäkerhet längs Smedbyvägen


Frågor eller synpunkter?

Prata med Joanna i affären eller kontakta Annika Sköld Tel. 0225-41014 [email protected]

PS Vägverkets svar och minnesanteckning från mötet med Vägverket finns i affären för den som vill läsa.


Mera planer inför Husbyveckan!

Här kommer uppdaterat sommarprogram, nu med lite mer aktiviteter som är i planeringsstadiet:

Fredag 27/6:   Allsångskväll på flytande scenen
                       med Husby Dragspelsklubb och gästartister.

Lördag 28/6:   Premiär av sommarens utgåva av folklustspelet "Carl Tuff",
                       spelet fortsätter sedan hela vecka 27.
                       På Skinnarbacken.

Söndag 29/6: Sommargudstjänst
                       Folklustspelet "Carl Tuff"

Måndag 30/6: Popkväll för unga på flytande scenen

Tisdag 1/7:    Sommargympa med Karin Ahlin
                      Folklustspelet "Carl Tuff"

Onsdag 2/7:  Folklustspelet "Carl Tuff"

Torsdag 3/7:  Sommargympa med Karin Ahlin
                      Barnteater på Klippan
                      Torgmarknad på Skinnarbacken
                      Musik i sommarkväll i kyrkan

Fredag 4/7:    Minidisco på Klippan
                      Folklustspelet "Carl Tuff"

Lördag 5/7:    Folklustspelet "Carl Tuff"
                      Sommarfest på Klippan

Söndag 6/7:  Orgelgudstjänst
                      Folklustspelet "Carl Tuff"

Ah, vilket bra möte!

Nu har vi haft styrelsemöte i Dala Husby Nöje och Annat Bus, och vi fick en massa bra bestämt.. kul, och när vi spårade ur och satt och fnissade åt kula ideér var det riktigt skojjigt!

Vi är "nöjda".

Klippan
Snabbt sammanfattat kan vi berätta att vi går vidare med Klippan historian, skriver en skrivelse till IOGT och berättar hur vi skulle vilja att framtiden ser ut. Och den vill vi att den ser ut så här:
Dala Husby Nöje och Annat Bus tackar ja till erbjudandet från IOGT, om vi får det, att ta över Klippan. Vi beslutar om detta formellt på vårt årsmöte och bildar på årsmötet en fristående sektion, en förening till typ, vid namn "Dala Husby Nöjes Folkpark" eller något liknande. Denna förening blir helt fristående från "Annat bus" men funkar som en syskonförening i samma anda. Egen, självförsörjande ekonomi, egen styrelse, eget organistationsnummer. En valberedning (Anna-Maria och Joakim) från "Annat Bus" kommer att kontakta tilltänkta styresleledamöter för denna nya förening (De som visat Klippan-intresse här på bloggen tidigare). De båda föreningarna kan mycket väl ha ett och annat möte tillsammans emellanåt, sånt är ju kul! "Annat bus" kan tänka sig att vara med och finansiera viss upprustning av Klippan, det har vi talat om tidigare genom åren, och vi antar att de båda föreningarna kan skriva något sorts specialavtal vad det gäller hyror av lokaler till arrangemang och så, de är ju syskonföreningar, typ.

Årsmöte
Alla är hjärtans välkomna på "Annat Bus" årsmöte den 30/3 på Klippan.

Hemsida
Vi bestämde oss för att fortsätta använda den hemsida vi har, den funkar hjälpligt bra och det är betydligt roligare att lägga pengarna på andra saker. De mest aktuella nyheterna lägger vi här på bloggen. 

Husbyveckan (fredag v26 - söndag v27)
Massor av arrangemang är redan planerade, av olika föreningar i byn så vi kör så det ryker. Håll utkik här, på anslagstavlor, i Hedemora Draget, på Kommunens digitala evenemangskalender och i Annonsbladet efter definitivt program framåt sommaren. Mer fakta kommer, håll koll Husby-bloggen!
Program-samorndare för Husbyveckan är även i år är undertecknad, så det går bra att kontakta Smedsbo om man har något arrangemang man vill delta med. Det är ju smartast om inget krockar!

Årets sommarfest (5/7 kl. 19-01.30)
Japp, det blir så klart sommarfest på Klippan i år också. Och i år törs vi lova en fest utöver det vanliga! Hehhe... håll koll så att du inte missar att köpa biljett.
Vi släpper 700 biljetter, varken mer eller mindre. Och de kommer endast att säljas på Lanthandeln i Husby och på Bokhandeln i Hedemora. Styrelsen kommer inte att ha egna biljetter att sälja i år, så det är först till butik som gäller. Telefonbokningar gills inte, det blir trassligt för de välvilliga butikerna att hjälpa till med sådant. De hjälper oss gratis och vi vill inte orsaka för mycket krångel för dem. Vi återkommer om när biljettsläppet kommer att ske!

Ja det var lite nyheter om sommaren i Husby!

Tjingeling!

Anna-Maria Nordström

Styrelsemöte på söndag

Vi har styrelsemöte i Dala Husby Nöje och Annat Bus på söndag, så om det är något som någon vill att vi skall prata lite extra om går det bra att skriva det här, så tar vi upp det på mötet!

Det som står på agendan hittills är:

Årsmöte 2008
Vägval om Klippans framtid
Husbyveckan 2008, med barnteater, discon, popkväll och sommarfest mm, Vem gör vad?
Fika

Tjingeling,
Styrelsen


Fint i Husby

Hej!

Jag vill bara påminna om hur fint det är i Dala Husby! Snart är det sommar igen!
MVH. Smedsbo.



   
foto: AM Nordström

Husbyveckan 2008 artar sig!

Här kommer lite skvaller om vad som vankas framåt sommaren. Inget är definitivt och klart, men det ser ut så här i planerna, hittills, mer kommer vi lovar!

Fredag 27/6: Allsångskväll på flytande scenen
                     med Husby Dragspelsklubb och gästartister.

Lördag 28/6: Premiär av sommarens utgåva av folklustspelet "Carl Tuff",
                     spelet fortsätter sedan hela vecka 27.
                     På Skinnarbacken.

                     Dragspelsstämma på Klippan
                     Danskväll med gammeldans på Klippan

Måndag 30/6: Popkväll för unga på flytande scenen

Torsdag 3/7:  Barnteater på Klippan

Fredag 4/7:    Minidisco på Klippan

Lördag 5/7:    Sommarfest på Klippan


Looking Good! Håll utkik efter uppdateringar av programmet.
Påfyllning sker titt som tätt.

Tjing,
Dala Husby Nöje, med vänner.

Möte på Klippan

Ja idag har det alltså varit ett intressant möte på Klippan, om Klippans framtid kan man väl säga.
Mötet var relativt välbesökt 12 personer, med representanter från IOGT, Dala Husby Nöje, HAIK, kommunen och Husby i övrigt.

Kort och gott är läget så här,

Damerna i IOGT (Maj-Britt och Bojan) kan inte fortsätta med sin verksamhet, och vill göra sig av med lokalen (HAIK äger dock Dansrotundan och arrenderar marken den står på i cirka 40 år fram över) och lägga ner föreningen. Det finns 5 medlemmar i föreningen idag, varav tre är aktiva. Inte direkt full fart alltså.
Maj-Britt och Bojan tycker att vår förening har bra verksamhet som kommer både unga och gamla och bygden till nytta på ett bra sätt och vill gärna donera lokalen till Dala Husby Nöje och Annat Bus.

Jättekul tycker vi men tyvärr är det inte så enkelt. Om IOGTs lokalförening här i Husby läggs ner tillfaller alla tillgångar (dvs Klippan) distriktsorganisationen i Dalarna, eller annan närliggande föreslagen förening inom IOGT. Som vi misstänkte får damerna alltså inte själva bestämma över framtiden. Det känns lite som om IOGT-disktriktet vill peka med hela handen och tala om att det är bara de som är spik nyktra som vet hur det skall vara. Fick känslan av att de misstänker typ alla andra för att stå och smygsupa i någon buske.

Kommunen och HAIK tycker att det vore kalas om vi tar över lokalen och gör om den till en bygdegård/bystuga, men beslutet ligger alltså hos IOGT centralt.

Det skulle kunna gå till så här:

Lokalföreningen av IOGT beslutar på sitt årsmöte om att donera stället till oss, och lägger sedan ner sin förening.
Detta är vad de flesta vill. Om detta skulle bli verklighet är HAIK ev villiga att slänga med rotundan till oss som bonus. Men det återstår för IOGT förbundet att besluta om de godtar damernas donation till oss. Detta är under förutsättning att det finns folk hos oss som kan tänka sig att vara en bygdegårdskommitée, och det gör det. Festkommittén behöver ej bli inblandad utan bokar lokal som vanligt, fast inte med Majsan utan med Maja. Typ.
För att detta skall kunna bli verklighet skall vi skriva en liten skrivelse som berättar vilka vi är och vad vi har för intentioner med lokalen. Vi har fått lite tips från IOGT-snubben från distriktet om hur vi bör uttrycka oss för att det skall gå så bra som möjligt. Damerna skriver sedan en egen liten skrivelse där de uttrycker sina önskemål om framtiden och förespråkar oss.

Ja det var det.

Det blev också lite jidder om att ta dit mäklare och kolla upp marknasmässigt värde för eventuell försäljning. IOGT-mannen undrade om vi i så fall var intresserade av att köpa. Men då slog HAIK-Folke näven i bordet och sa att det är ju löjligt, i så fall sitter HAIK gärna på sitt arrendekontrakt till tiden går ut, dvs 40 år.

Vi kikade lite på Klippans ekonomi och det går med nöd och näppe runt just nu. Men man kan med enkla medel minska kostnader och öka intäkter så att man har råd med vissa uppfräschningar.
Det finns en del verksamhet redan nu i lokalen, ungdomsgård, och en del bokningar nu och framåt sommaren.

Vi får ta oss en liten funderare på hur vi i styrelsen av Dala Husby Nöje tycker om detta, och sedan bestämma oss för hur vi tar tag i frågan framöver.

Det kommer att kallas till rätt viktiga årsmöten, med viktiga beslut,  här framöver i både Klippan IOGT och Dala Husby Nöje ser det ut.

Jag säger som Alfred, "Nu har du en häst, en halt höna och en galen ko, är det inget mer du skall ha?"  och Emil, " Johooda, med tiden skall jag allt ha mer"

Huvva.

Tjingeling
Anna-Maria


Vad gör ni på söndagskvällarna?

Kanon med en informationssida om vårt kära Husby!

Då vill jag direkt passa på att bjuda in fler till vår söndagsgympa kl 19-20 i skolan.
Vi är ett gäng på ca 30 pers.(ca 15 kvinns & 15 män) i blandad ålder som svettas på söndagskvällarna, en perfekt avslutning på veckan.
Det kostar 50:-/ggr eller 400:-termin och för 400:- kan du gå fler pass i Hedemora Träningsverk.
Se Hedemora träningsverks hemsida

Hoppas vi ses!  hälsar Karin mfl.

Ps. "De som inte tror att de har tid med fysisk aktivitet
måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom" Edward Stanley 1826-1893


Välkommen till vår nya blogg!

Här är du välkommen att blogga om skoj saker som händer i Dala Husby, och i föreningen Dala Husby Nöje och Annat Bus.

För att blogga går du in på: http://www.blogg.se/ och loggar in med epostadressen [email protected] och lösenordet "annatbus".
Det går också att lägga till kuliga länkar och annat som du tror att andra Husby-stjärnor kan vara intresserade av. Bussigast är väl kanske om man inte går in och gör om våra kodmallar och sådant...

Jag har varit lite naiv här och skrivit ut allt man behöver för att blogga, vi får hoppas att inte något oknytt kommer och förstör åt oss.  Bråkmakare och krångel-Kallar göre sig icke besvär!

Klubben jobbar under tiden på att fixa till en bättre hemsida så att allt kan skötas genom den sedan, blogg, gästbok, biljettbokningar, fotoalbum... ja det är på gång. Återkommer om det!

Välkommen till en nät-plats om Husby!

Här är blogg-konversationen om Klippan, som var upprinnelsen till denna blogg, referant från möte och diskussion kommer här sedan.


Tjingeling!   Anna-Maria och grabbarna på Smedsbo

RSS 2.0