Skolpolitiken i Hedemora kommun

Vad händer egentligen i skolpolitiken i Hedemora?

Finns det någon som styr långsikigt för våra barns välmående och vår bygds fortlevnad? Det kanske det gör, jag vet inte? Just nu känns läget ganska förvirrat man vet inte vad man skall tro...

Det här är en grupp för oss som vill försöka hålla koll och ta reda på vad som händer, och påverka, innan något fattar några knasiga beslut.

Alla åsikter emottages tacksamt.

Om jag har fattat det hela rätt:

Alliansen har kommit med ett förslag till skolbudget och uppmanat majoriteten till att arbeta fram en hållbar plan. Alliansens förslag bygger på att man dimensionerar personaltätheten efter elevtätheten och drar ner på overheadkostnader, tjänster, på skolkontoret mm.

Majoriteten nappar på utbildningsförvaltnignens förslag om att istället för att dra ner på tjänster på skolkontoret flytta stor del av alla mellanstadieelever på landsortsskolorna till centralorten. Detta framställs som en positiv nyhet om att majoriteten "låter alla skolor vara kvar", om än i stympad version.

Stämmer detta?

Det finns alltså i så fall två förslag, som det inte står på förrän de kommer att diskutera och besluta om i kommunfullmäktige. Nästa KF hålls den 20 oktober..

Åsikter? Förslag? Åtgärder?

Det finns en nystartad grupp på Facebook som rör detta ämne, det vore kalas om så många som möjligt gick med och tog del av informationen, och gärna bidrog med egna åsikter i frågan! Se länken nedan.

Ny grupp om skolpolitiken i Hedemora

Med vänlig hälsning,
Anna-Maria Nordström
och Andra föräldrar som gärna bevarar byskolorna i Hedemora kommun.

ps, kopiera gärna meddelandet och maila runt, eller lägg på era bloggar.


RSS 2.0